Hoe installeer ik WP Super Cache?

De gratis plugin WP Super Cache maakt een kopie van al jouw pagina's en berichten zodat deze niet meer uit de database gehaald hoeven worden. Dit zorgt ervoor dat jouw WordPress-site een stuk sneller geladen wordt. In dit artikel leggen we uit hoe je WP Super Cache installeert en gebruikt op je WordPress-site.

Belangrijk

• Dit artikel gaat ervanuit dat je niet ervaren bent met WP Super Cache of een andere caching plugin. Je bent uiteraard vrij om af te wijken van de door ons aanbevolen instellingen, maar dan kunnen wij een goede werking van de plugin niet garanderen. Om de standaard instellingen te herstellen, klik je onderaan de tab 'Advanced' op 'Restore Default Configuration'.
  • Een caching plugin maakt een kopie van al jouw pagina's en berichten. Dat kan ervoor zorgen dat sommige aanpassingen aan je website niet direct zichtbaar zijn. Als je merkt dat dat het geval is, kan je de cache legen door onder de tab 'Easy' te klikken op 'Delete Cache'.

Stappenplan

Stap 1. Log in op WordPress.

Stap 2. Klik in het linker menu op 'Plugins' en vervolgens bovenaan de pagina op 'Nieuwe plugin'.

Stap 3. Voer rechtsboven in de zoekbalk WP Super Cache in en druk op enter.

Stap 4. Klik bij 'WP Super Cache' op 'Installeer nu'. Nadat de installatie afgerond is, klik je op 'Activeren'.

Stap 5. Houd je muis over het menu item 'Instellingen' en klik op 'WP Super Cache'.

Stap 6. Selecteer bij 'Caching' de optie 'Caching On (Recommended)' en klik op 'Update Status'.

Stap 7. De kans is groot dat je een melding te zien krijgt. Aangezien je WP Super Cache net hebt geïnstalleerd, is deze niet op jou van toepassing. Klik op 'Dismiss' om de melding te sluiten. Het is niet erg als je de melding niet te zien krijgt.

Stap 8. Klik op de tab 'Advanced'. Zorg ervoor dat je in ieder geval de onderstaande instellingen doorvoert. Scrol naar beneden en klik op 'Update Status'.

Stap 9. Gefeliciteerd! Je hebt WP Super Cache nu succesvol geïnstalleerd, geactiveerd en ingesteld.