Hoe stel ik DKIM in?

Met DKIM (DomainKeys Identified Mail) wordt elke e-mail die je verstuurd ondertekend met een digitale handtekening. Deze handtekening wordt gebruikt om te bewijzen dat jij de afzender van de e-mail bent. Zo kunnen spamfilters zien of een e-mail echt van jou afkomstig is, of van iemand die jouw e-mailadres gebruikt om spam te versturen. In dit artikel leggen wij uit hoe je DKIM instelt.

Lees ook: Wat zijn DNS-records?

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder 'E-mail' op 'Verificatie'. Klik vervolgens bij 'DKIM' op 'Inschakelen'.

Stap 3. Je krijgt nu het toe te voegen DKIM-record te zien.

Ga in Mijn Account naar het DNS-beheer van de betreffende domeinnaam en voeg het volgende record toe:

• Naam. Hier voer je default._domainkey.domein.extensie in. Als jouw domeinnaam 'domein.nl' is, voer je dus default._domainkey.domein.nl in.
  • Type. Hier selecteer je 'TXT'.
  • Inhoud. Hier plak je alles wat tussen de aanhalingstekens staat, dus vanaf v=DKIM1; k=rsa; p=MIIBI...

LET OP! Er zit momenteel een bug in het DKIM-record wat cPanel genereert. In het midden van het record staat een aanhalingsteken met een spatie direct daarna. Deze dien je eruit te halen voordat je dit in het DNS-record plakt.