Hoe test ik de snelheid van mijn website?

De laadtijd van je website laat zien hoe snel je website is. Bij een te hoge laadtijd is de kans groot dat jouw bezoekers je website verlaten. Om erachter te komen wat de oorzaak van de hoge laadtijd is, voer je een snelheidstest uit met de gratis tool van Pingdom.

Belangrijk

  • De tool die in dit artikel wordt gebruikt is niet door ons ontwikkeld. Wij kunnen daarom geen ondersteuning leveren voor deze tool.
  • De snelheid van je website is afhankelijk van verschillende factoren. Je meet de snelheid van je website op dat moment en kan per keer verschillen. De tool geeft enkel suggesties over wat je kan verbeteren.

Stappenplan

Stap 1. Navigeer naar https://tools.pingdom.com.

Stap 2. Voer onder 'URL' de website in die je wilt testen en selecteer onder 'Test from' de optie 'Stockholm, Sweden'. Het is belangrijk dat je voor deze locatie kiest, omdat deze het dichtst bij Nederland ligt. De afstand tussen de testserver en onze servers beïnvloed de snelheid die gemeten wordt.

Stap 3. Klik op 'Start test' om de test te starten. Nadat de test is afgerond, krijg je een overzicht te zien met een samenvatting van de testresultaten.

Stap 4. Klik onder 'Performance insights' op de tabbladen die een probleem aangeven. Per tabblad wordt aangegeven hoe je het probleem eventueel kan oplossen.

Stap 5. Scrol verder naar beneden totdat je 'File requests' ziet. In het tabel staan alle bestanden die geladen worden tijdens het laden van de website. Je kan per bestand zien wat de grootte is en hoelang het laden ervan duurde. Dit helpt je om te bepalen welke bestanden zorgen voor een hoge laadtijd.

Tips

Als je veel afbeeldingen hebt is het verstandig om ze te comprimeren. Dit kan je zelf doen voordat je de afbeeldingen upload naar je website. Mocht je een softwarepakket als WordPress gebruiken, dan zijn er verschillende plugins beschikbaar die het comprimeren voor je kunnen doen. Lees ook ons artikel 'Hoe installeer ik WP Super Cache?' om je WordPress-site een boost te geven.

  • 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de nameservers van Bedet ICT Service

Standaard nameservers De standaard nameservers zijn de nameservers waar de bedrijfsnaam van...

Hoe maak ik een testomgeving met Softaculous?

Wanneer je iets nieuws wilt testen, dan is het niet handig om dit te doen op je productie...